Yoga

Yoga er luksus for krop og sind

Yoga er i sig selv styrketræning, men det er også med til at give ro i sindet, hvis man er stresset eller deprimeret. Yoga strækker og smidiggør muskler og sener, og er et fint supplement til løb, styrketræning og andre sportsgrene. 

Yoga betyder at "forene", og det skal forstås som at forene krop, sind og intellekt. I Ashtanga yoga, som Liz Ann Theisen underviser i, opnås det bl.a. ved at kombinere de fysiske øvelser - asanas - med åndedrættet. Astanga er yogaens dynamiske del.

Åndedræt + bevægelse er meditation i bevægelse eller mindfulness, for når fokus er på åndedrættet, mens vi bevæger os, bliver vi i stand til at mærke og lytte til vores krop og på den måde mærke, hvor den har sine begrænsninger.  

“Skal man ikke være smidig for at dyrke yoga?
Nej, alle kan dyrke yoga: ung, gammel, tyk, tynd, stor, lille, syg eller rask. Smidigheden skal nok komme stille og roligt, for kroppen finder langsomt tilbage til sin naturlige tilstand.

Vi strækker, udspænder, styrker og til sidst afslapper kroppen, og vi når igennem alle kropsdele, så vi er fysisk "gennemarbejdede" og "fredfyldte" inden vi går hjem.

Se billeder under menuen Yoga billeder.

Prise og periode på aktiviteten, se menu "Tilmelding og betaling"

Yoga har en særlig positiv indflydelse på:

· Muskelspændinger
· Mental tilstanden
· Koncentrationsevnen
· Stress
· Depression